Επιτραπέζιο παιχνίδι: «Μέρες Χριστουγέννων»

Δωρεάν χριστουγεννιάτικο επιτραπέζιο παιχνίδι
«Μέρες Χριστουγέννων»


Οι «Μέρες Χριστουγέννων» είναι ένα παιχνίδι τύχης, σε μια πορεία που περιέχει έθιμα, αντικείμενα και γεγονότα των γιορτινών ημερών των Χριστουγέννων, αλλά και σκανδαλιάρηδες καλικάντζαρους. Ξεκινάμε από τις μέρες πριν τα Χριστούγεννα και περνώντας από την Πρωτοχρονιά, καταλήγουμε στα Φώτα. 

Το παιχνίδι απευθύνεται κυρίως σε παιδιά, είναι πολύ εύκολο στην κατασκευή, αλλά και πολύ απλό στο παίξιμο...

Τι θα χρειαστούμε:
1) Εκτυπωτή,
2) Ένα φύλλο χαρτί Α4 για εκτυπωτή,
3) Μολύβι,
4) Χαρτόνι (όσο μεγάλο είναι το φύλλο χαρτί),
5) Ψαλίδι,
6) Κόλλα (μόνο αν δεν έχετε δικό σας ζάρι).

Διαδικασία:
Αποθηκεύουμε στον υπολογιστή μας την παρακάτω εικόνα (κάνουμε πρώτα αριστερό κλικ επάνω της, για να εμφανιστεί μεγεθυμένη και έπειτα δεξί κλικ και "Αποθήκευση εικόνας...") και την εκτυπώνουμε στο φύλλο χαρτί. Η εικόνα αποτελεί το παιχνίδι μας. Στο κάτω μέρος της υπάρχουν και τα πιόνια κι ένα ζάρι.
"Meres Xristougennon" - Ektyposte autin tin eikona se ena fyllo xarti diastaseon A4.

Στο χαρτόνι μας σημειώνουμε με ένα μολύβι τα όρια στα οποία θα κολλήσουμε την εκτυπωμένη σελίδα. Μετά κολλάμε τη σελίδα στο χαρτόνι, και κόβουμε γύρω της ό,τι χαρτόνι περισσεύει. Έπειτα, από αυτό το κομμάτι που έχουμε με το παιχνίδι (το καλό), κόβουμε και χωρίζουμε το τμήμα που έχει το ζάρι και τα πιόνια. Έτσι μένει μόνο του το τμήμα του παιχνιδιού (ταμπλό).

Αν δεν έχουμε δικό μας ζάρι, ή δικά μας πιόνια, τότε κόβουμε αυτά που έχει το φύλλο μας, και ενώνουμε τις πλευρές του ζαριού με λίγη κόλλα.

Το παιχνίδι μας είναι έτοιμο!..

Φυσικά, αν έχουμε δικά μας πιόνια και ζάρι, δε χρειάζεται η πιο πάνω διαδικασία.


Αναλυτικές οδηγίες:
Το παιχνίδι είναι για 2 ή περισσότερους παίκτες και παίζεται με 1 ζάρι. 
Όλοι οι παίκτες ρίχνουν τα ζάρια και αυτοί που θα φέρουν τις μεγαλύτερες ζαριές, παίζουν πρώτοι. Έπειτα, όλοι ξεκινούν από το τετράγωνο 1 και παίζουν με τη σειρά τους. Ο στόχος είναι, προχωρώντας με τις ζαριές που θα φέρνουν, να φτάσουν στο τετράγωνο 49.

Στην πορεία θα συναντήσουμε τετράγωνα με πράσινο πλαίσιο. Αν η ζαριά μας, μας φέρει σε τέτοιο τετράγωνο, τότε προχωράμε το πιόνι μας 1 (μία) θέση εμπρός. Τα πράσινα τετράγωνα έχουν γιορτινά θέματα στις εικόνες τους.


Κάποια στιγμή αρχίζουν και εμφανίζονται οι καλικάντζαροι: τα τετράγωνα με το κόκκινο πλαίσιο. Αν πέσουμε με τη ζαριά μας σε τέτοιο τετράγωνο, τότε θα πρέπει να μετακινήσουμε το πιόνι μας 3 (τρεις) θέσεις προς τα πίσω.


Ο παίκτης, ή η παίκτρια που θα φτάσει πρώτος, ή πρώτη στο τέλος, δηλαδή πατήσει στο τετράγωνο 49, κερδίζει το παιχνίδι.

Καλές γιορτές και καλή διασκέδαση!

Σας άρεσε; Μοιραστείτε το παιχνίδι με ένα κλικ...

facebook   twitter   pinterest