Χριστούγεννα - «Χριστουγεννιάτικο έλατο»

«Μαϊμού» μπαταρίες (και πώς να τις διακρίνετε)

Ω, τι ευκαιρία! Δεκατέσσερις μπαταρίες μόνο 1 ευρώ και μάλιστα επώνυμες SONY; Για μισό λεπτό, τι γράφει εδώ;  SOMY; SQMY!


Για το όνομα SQMY χρησιμοποιείται η ίδια γραμματοσειρά με αυτήν του ονόματος SONY, για προφανή λόγο. Οι μπαταρίες SQMY, παρά το γεγονός ότι μετράμε στους πόλους 1,6V , δεν έχουν καθόλου ισχύ και αυτό μπορεί να το καταλάβει κανείς και από το βάρος τους... Είναι μόνο κέλυφος. Μηδέν περιεχόμενο. Στις μπαταρίες αναγράφεται μάλιστα και το ψευδέστατο "High power" (υψηλής ισχύος). Κάτι που φυσικά δεν ισχύει, αν κρίνω από ένα-δύο τεστ χρήσης που (δεν) πέρασαν οι μπαταρίες SQMY.

Συγκεκριμένα, στο πρώτο τεστ χρησιμοποιήθηκαν 2 νέες μπαταρίες σε φωτογραφική μηχανή: τράβηξα μία (1) φωτογραφία, χωρίς φλας. Μετά η μηχανή έσβησε. Με τις ίδιες μπαταρίες δεν ξανάναψε. Στο δεύτερο τεστ χρησιμοποίησα 4 νέες μπαταρίες SQMY σε αυτόματο ηλεκτρονικό πιεσόμετρο. Η αντλία της συσκευής «αγκομαχούσε» να φουσκώσει τον ασκό. Μάταια όμως, αφού σε κάθε προσπάθεια η ηλεκτρονική ένδειξη κατέληγε να δείχνει "Error".

Αν παρ'όλα αυτά είχατε την ατυχία να πέσετε στον πειρασμό του «14 μπαταρίες = 1€» , αλλά δεν είσαστε ακόμα σίγουροι για το αν είναι κανονικές οι μπαταρίες, ή «μαϊμού», τότε ακολουθήστε τις απλές οδηγίες στις επόμενες εικόνες. Η επιτυχία σας είναι σίγουρη.


Η συμβουλή μου για τις μπαταρίες είναι να προτιμάμε τις επώνυμες μάρκες (π.χ. Varta, Duracel, Panasonic, Toshiba, Maxel, Energizer, GP, Sony...). Σίγουρα αποφεύγουμε τις μάρκες που δεν τις ξέρει ούτε ο κατασκευαστής τους και που συνήθως τις βρίσκει κανείς, είτε σε πλανόδιους πωλητές, σε πάγκους, ή ακόμα και σε κάποια περίπτερα και κατά κανόνα είναι πάμφτηνες.

Αν υπάρχει στην περιοχή σας κάποιο κατάστημα με ηλεκτρονικά είδη, ή ακόμα καλύτερα ηλεκτρονικά εξαρτήματα, ή κάποιο που ειδικεύεται σε μπαταρίες, τότε κατά κανόνα, εκεί θα είναι και οι καλύτερες τιμές και προσφορές.

Θυμηθείτε: δεν πετάμε τις άχρηστες μπαταρίες στα σκουπίδια, αλλά σε ειδικούς κάδους για ανακύκλωση μπαταριών (π.χ. ΑΦΗΣ). Προστατεύουμε το περιβάλλον μας, το περιβάλλον που θα κληρονομήσουμε στα παιδιά μας.