Χριστούγεννα - «Χριστουγεννιάτικο έλατο»

Εκλογές, κάλπες και επιλογές

~ Εκλογές, κάλπες και επιλογές ~


Εκλογές! Η λαϊκή βούληση, και η εξουσία του λαού, υπάρχουν, ή καλύτερα εκφράζονται πολιτικά, για μία και μοναδική στιγμή, κάθε τέσσερα χρόνια. Ίσως και λιγότερα, αλλά... τι ίσως λέω, σίγουρα λιγότερα (ίσως σε κάποιους να έχει γίνει χόμπι). 

Έτσι λοιπόν, θα μου πείτε πως όσο πιο σύντομα έχουμε εκλογές, τόσο πιο συχνά κάνουμε τις πολιτικές μας επιλογές. Λάθος (αλλά θα τα αλλάξουμε όλα εμείς οι πολίτες)! Πρώτον, γιατί δεν κάνουμε επι-λογές, αλλά εκ-λογές και για όποιον δεν καταλαβαίνει τη διαφορά, ας καθίσει να δει ποιοι υποψήφιοι έχουν επι-λεχθεί στα ψηφοδέλτια, τους οποίους κάποιοι από εμάς θα εκ-λέξουμε. Δεύτερον, γιατί οι εκλεγμένοι σπάνια μένουν ειλικρινείς στις προεκλογικές τους θέσεις και τα ίδια τα κόμματα δεν ακολουθούν το όνομα και την ιδεολογία τους (χμμμ, όσα έχουν και ό,τι έχουν τέλος πάντων). Άρα, άλλα ψηφίζουμε και άλλα λαμβάνουμε.

Μια λύση είναι, στο πολιτικό σύστημα να εισέλθουν τίμιοι άνθρωποι, όχι απαραίτητα και φτωχοί, αλλά βασικά τίμιοι, ηθικοί και ειλικρινείς, που δε θα βλέπουν την πολιτική ως... προσωπική καριέρα, αλλά ως προσφορά στον τόπο μας και τον Ελληνισμό γενικότερα, που θα τους εκλέξει στο βουλευτικό αξίωμα. Το παρόν σύστημα διαφθείρει, αυτό είναι μια πραγματικότητα, όμως όσους περισσότερους τίμιους βάλουμε (και αυτοί υπάρχουν σε οοόλα τα κόμματα όπως και οι άτιμοι), τόσο περισσότερα τα εμπόδια και περισσότερες οι πιέσεις για τους ανήθικους και τους κλέφτες. Τόσο περισσότεροι θα είναι την επόμενη φορά οι ειλικρινείς και τόσο πιο ανθρώπινο και πιο λειτουργικό θα γίνεται το σύστημα - οι θεσμοί - για τον πολίτη.

Εάν δεν ξέρεις αν ο υποψήφιός σου είναι τίμιος, ή όχι, «μαύρισέ» τον (στην ψήφο εννοώ). Αν τον ξέρουν άλλοι για τίμιο, τότε ας εκλεγεί και θα τον μάθει ο κόσμος από τα έργα του. Η ψήφος μας μόνο σε αυτούς που ξέρουμε. Αφού οι εξουσίες αδυνατούν, ή αδιαθετούν να κάνουν κάθαρση, ας την κάνουμε εμείς. Ας  «καθαρίσουμε» τα έδρανα του Ελληνικού κοινοβουλίου από κάθε λογής «λαμόγια» και «τραμπούκους» της πολιτικής.

Θυμίσου, δεν ψηφίζεις κάθε μέρα.