Retro παιχνίδι: «Κρεμάλα» για Amiga

Σημείωση: Το παιχνίδι λειτουργεί σε πλατφόρμα υπολογιστή Amiga. Αυτό σημαίνει πως, είτε έχετε Amiga, είτε κάποιον άλλο υπολογιστή όπου θα λειτουργήσετε κάποιον προσομοιωτή Amiga (π.χ. UAE).

Hanging v.1.1 - finding a word
Κρεμάλα!  Το κλασσικό παιχνίδι λέξεων, 
με επιπλέον, εξαιρετικά χαρακτηριστικά...

Το παιχνίδι λέξεων «Κρεμάλα», όλοι το γνωρίζουμε και όλοι λίγο, ή πολύ θα έχουμε παίξει.
Ορίστε μια μικρή περιγραφή του προγράμματος:

Όνομα: «Kremala1.4», μαζί και η αγγλική «Hanging1.1»
Χαρακτηριστικά:
- Δυνατότητα multiplayer... παίζουν ως οχτώ άτομα ταυτόχρονα!
- Πρωτάθλημα με βαθμολόγηση παικτών, με βάση νίκες και πόντους.
- Επιλογές για ονόματα των παικτών, τη δυσκολία και τρόπο παιχνιδιού και νίκης, καθώς και επιλογές για τη ρύθμιση των πόντων.
- Σύστημα αυτόματου υπολογισμού δυσκολίας (ΑΥΛΕ), μέσα από πολλές μελετημένες παραμέτρους!
- Δυνατότητα αποθήκευσης-ανάκλησης παιχνιδιού.
- Παιχνίδι με αντίπαλο τον υπολογιστή, που διαθέτει πάνω από 800 δύσκολες λέξεις στο αρχείο του, τις οποίες μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και σε κανονικό παιχνίδι!
The options menu of the gameThe league board is visible after every given word.

Το παιχνίδι είναι πανεύκολο στη χρήση του, αλλά δε χάνετε τίποτα να διαβάσετε τις αναλυτικές οδηγίες στην επιλογή "Κ" (κανόνες-οδηγίες).

Κωδικοί: θυμηθείτε πως για να μπείτε στο παιχνίδι, θα χρειαστεί να πληκτρολογήσετε στην αρχική οθόνη, με μικρά γράμματα τον κωδικό:  00ak99  (για την αγγλική είναι: 11ak98 ). Κατά την πληκτρολόγηση, ο κωδικός δεν είναι ορατός.


Λήψεις αρχείων:
Το παιχνίδι μπορείτε να το κατεβάσετε ως αρχείο μορφής  .adf (Amiga Disk File: αρχείο image δισκέτας Amiga). Το αρχείο φιλοξενείται στο dropbox του «3001», όπου θα το βρείτε σε .zip μαζί με άλλες 2 παλαιότερες εκδόσεις. Υπάρχει και στους servers του «RetroManiaX.gr» (σχετικό θέμα εδώ).
  • Πατήστε σε μια από τις παρακάτω εικόνες για να κατεβάσετε το παιχνίδι Kremala και Hanging. (Dropbox «3001»: Kremala-Free-2016.zip 1,2MB, ή Retromaniax: Kremala1.4-Hanging1.1.adf  880KB).
Όλες οι εκδόσεις Κρεμάλα! - Λήψη από Dropbox του «3001» (1,2MB)   Kremala1.4 και Hanging1.1.adf - Λήψη από διακομιστή του Retromaniax (880KB)
    
Στην περίπτωση που δεν κατεβαίνουν τα αρχεία από κανέναν σύνδεσμο, επικοινωνήστε μαζί μου, ώστε να σας τα στείλω.

Χρήστες Windows: θα χρειαστείτε έναν προσομοιωτή (π.χ. Win-UAE) για να λειτουργήσει το αρχείο .adf. Αν είναι η πρώτη φορά που χρησιμοποιείτε τον εξομοιωτή (emulator) τότε θα χρειαστεί να βρείτε και αρχεία ROM, Kickstart 1.2 ή 1.3  για να λειτουργήσει.
Πατήστε στις επόμενες εικόνες για λήψη του WinUAE και αναζήτηση των ROM.
Open WINUAE webpage.   Search Google for "Amiga kickstart ROM".
Για τη λειτουργία του emulator (WinUAE) θα ανατρέξετε στα docs του.

Χρήστες Mac κ.ά.: επίσης θα χρειαστείτε κάποιον αντίστοιχο προσομοιωτή, για παράδειγμα τον E-UAE, καθώς και κάποια αρχεία ROM, Kickstart 1.2 ή 1.3.

Χρήστες Amiga: θα χρειαστείτε απλώς κάποιο εργαλείο  (π.χ. tsgui) για να μεταφέρετε (αποκαταστήσετε) το αρχείο .adf σε μια δισκέτα Amiga.

Ιστορία:
Amiga disk, Pixel issue 131Τα  Kremala1.4 και  Hanging1.1 ολοκληρώθηκαν στις αρχές του 1997. Εκδόσεις demo υπήρχαν στο δίκτυο (βίντεο από petsasjim1: Ελληνική και Αγγλική) και εκδόθηκαν τότε σε CD τεύχους του αγγλικού AmigaFormat.

Προηγήθηκε το Kremala1.2 Junior (λιτή έκδοση). Το περιείχε η δισκέτα για Amiga του Ελληνικού περιοδικού Pixel, τεύχος 131 (Απρίλιος 1996). Ίσως κάποιοι να θυμούνται το saloon με την πινακίδα «τώρα και μπουγάτσα» (βίντεο από petsasjim1)...

Η Kremala1.1 πίσω στο 1992, έμοιαζε με την 1.2Jr , αλλά για κάθε λέξη μας εμφάνιζε άλλη οθόνη και μουσική, σε τυχαία σειρά από 6 διαφορετικές.


Επικοινωνία και άδεια χρήσης:
Κάποια στοιχεία επικοινωνίας που αναφέρονται οπουδήποτε μέσα στο παιχνίδι (και κάποιες εφαρμογές), δεν ισχύουν πια. Για οτιδήποτε χρειαστείτε, επικοινωνείτε μαζί μου μόνο στο e-mail της ιστοσελίδας.
Δεν ισχύει επίσης και η παρότρυνση για μη αντιγραφή του παιχνιδιού. Τα αρχεία που δίνονται είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, με τους όρους άδειας της CC. Σε περίπτωση αναδημοσίευσης παρακαλώ αναφέρετε την πηγή σας, δηλαδή την ιστοσελίδα www.kostas3001.gr και συμπεριλάβετε τα κείμενα (αρχεία .txt) που θα βρείτε μαζί με τα παιχνίδια στο αρχείο .zip.

Καλή διασκέδαση και καλά «κρεμάσματα»...