Σούπερ-καλημέρα!

Το μπλέ τετράδιο (1988-1992)

Το μπλε τετράδιο, ήταν -και είναι- ένα απλό μπλε τετράδιο χωρίς γραμμές στις σελίδες του. Οι σελίδες του ήταν ολόλευκες. Δεν είναι πια.

Στο μπλε τετράδιο, μεταξύ άλλων, έχουμε 2 «χαμούς» (ολοσέλιδα σκίτσα με διάφορα ανόητα ή μη συμβάντα) και κάποιες αυτοτελείς μονοσέλιδες ιστορίες με ένα χαχανιστό ήρωα, ονόματι McRon. Η ποιότητα, πρόχειρη... μπλε στυλό, μουντζούρες, φαίνονται τα σχέδια των πίσω σελίδων... Χάλια, χάλια...

Ορίστε λοιπόν:
(*κλικ στα εικονίδια για μετάβαση στις σελίδες)

  McRon 1... η σκούπα
  McRon 2... μετάδοση ποδοσφαιρικού αγώνα
  McRon 3... το UFO
  McRon 4... αντίστροφη μέτρηση στο PC


  Χαμός  στο ίσωμα
  Χαμός  στον ίσαλοΗ ιστορία του τετραδίου...

Το μπλε τετράδιο δεν είναι κάποιο «ημερολόγιο». Οι λευκές σελίδες του γέμισαν κυρίως με σκίτσα, γελοιογραφίες, σαχλαμάρες, μικρά κείμενα, μονοσέλιδες εικονογραφημένες ιστορίες, δοκιμές ... σε μπλε χρώμα. Μπλε εξώφυλλο και μπλε στυλό. Όχι για κάποιο λόγο, απλώς το στυλό ήταν το πιο εύκολο «μολύβι». Μόνο σε μία σελίδα υπάρχει χρώμα από μαρκαδόρους και σε μια άλλη κάποιο σχέδιο από μολύβι (γκρι).

Μου κράτησε συντροφιά από τα τέλη του 1988, ως τις αρχές του 1992, ακολουθώντας με ακόμα και σε εκδρομές. Για την αρχή δεν είμαι τόσο σίγουρος.  Όσο για το τέλος, στις 14 Φεβρουαρίου του 1992 (ημέρα ερωτευμένων), είχα σημειώσει στο προτελευταίο φύλλο, ότι είχε γίνει το Πανελλήνιο συλλαλητήριο στην Θεσσαλονίκη για την Μακεδονία μας, αντίδραση  στις ανιστόρητες διεκδικήσεις των πρώην Γιουγκοσλάβων.Πριν από αυτό το μπλε τετράδιο, υπήρξαν κι άλλα 3-4 μισά, με γραμμές - ό,τι περίσσευε από τα μαθήματα του σχολείου. Κι εκείνα γεμάτα σαχλαμάρες, ανάξιες αναφοράς. Μετά το μπλε τετράδιο με τις (κάποτε) λευκές σελίδες, αναβαθμιστήκαμε και πήγαμε σε σπιράλ. Αλλά κι από εκείνα, δε θα δείτε κάτι εδώ.