Χριστούγεννα - «Χριστουγεννιάτικο έλατο»

Η γωνιά του κατακα(η)μένου: η ιστορία των... ιστοριών


Το «Hattrick Magazine» ήταν η αιτία, χάρη στην οποία γεννήθηκε «Η γωνιά του κατακα(η)μένου». Πρόκειται για ηλεκτρονικό περιοδικό, σε μορφή ".pdf", το οποίο είχε να κάνει με, τι άλλο φυσικά από, το... Hattrick. Αρχισυντάκτης του περιοδικού ήταν ο Θοδωρής (ψευδώνυμο teodoreh), ενώ τον γραφιστικό τομέα είχε αναλάβει ο Χρήστος (ChrizT). Αμφότεροι ιδρυτές του «HT-Portal.gr», επίσημης ιστοσελίδας της ομοσπονδίας «Μακεδόνες Πρόεδροι» στο Hattrick.

Ήταν λοιπόν ο φίλος μου Θοδωρής (teodoreh), που μου πρότεινε στις αρχές του 2007, να φτιάξουμε τις ιστορίες. Έκτοτε, μου έστελνε κάποια ιστορία που έχει κατεβάσει το γεμάτο σκηνές και στιγμιότυπα, κεφάλι του και δουλειά μου ήταν η εικονογράφηση...

Στις αρχές του 2008 το Hattrick Magazine έπαψε να δημοσιεύεται εβδομαδιαία στο διαδίκτυο, ενώ οι ήρωες των ιστοριών «ποζάρουν» πια μόνο στα εξώφυλλα ειδικών τευχών. Τότε, είχαμε επαφές με τους παράγοντες του Hattrick, ώστε οι ιστορίες μας να μπουν στην ιστοσελίδα του παιχνιδιού, στην αγγλική γλώσσα και χρωματισμένες. Όμως, ενώ τους άρεσε η ιδέα και συμφώνησαν, αυτό δεν πραγματοποιήθηκε. Έτσι μετά από 1 χρόνο (!) εμπαιγμού από τους παράγοντες του hattrick, έχουμε εδώ, στο 3001 τη δημοσίευση των Ελληνικών ιστοριών των «κατακα(η)μένων», χρωματισμένες πια.

Στις 9 Μαΐου του 2009 γνωστοποιήσαμε στην παγκόσμια κοινότητα του παιχνιδιού "hattrick", την ύπαρξη της ιστοσελίδας htholic.com (http://htholic.blogspot.com). Πρόκειται για την αρχικά αγγλόφωνη μετάφραση της "γωνιάς του κατακαημένου": The Corner of the HattrickaholicΗ ανακοίνωση είχε γίνει στη διάσκεψη global (θέμα [comic] hattrickaholic) και τα μηνύματα ήταν τόσο ενθαρρυντικά, ώστε να υπάρξει πολύγλωσση μετάφραση (άνω των 10 γλωσσών) των ιστοριών, μιας και από την αρχή υπήρξαν εθελοντές μεταφραστές. Μέσα σε λίγους μήνες οι επισκέπτες είχαν ξεπεράσει τις 60.000!

Διαβάστε παρακάτω τα σχόλια των δημιουργών της «Γωνιάς του κατακα(η)μένου», όπως είχαν δημοσιευτεί στο ειδικό τεύχος 2007 και τα οποία θα σας βοηθήσουν να καταλάβετε, πώς γεννήθηκαν οι ιστορίες.


teodorehΌταν ξεκίνησε το «Hattrick Magazine», σκέφτηκα να έχουμε στην τελευταία σελίδα, ένα σκιτσάκι 2-3 τετραγώνων, με αστείους διαλόγους, δύο-τριών «καμένων» χρηστών. Απευθύνθηκα έτσι στον φίλο μου Κώστα, που από παλιά ασχολούνταν με σκιτσάκια-γελοιογραφίες και που μέχρι τότε δεν είχε ιδέα του τι είναι hattrick (αν και ο αδερφός του, ήταν συνδρομητής). Έτσι σύντομα, γεννήθηκε ο πρώτος διάλογος, που έμελλε να είναι η απαρχή μιας μικρής κοινωνίας τεσσάρων πρωταγωνιστών, που άλλοτε ζουν στον πραγματικό και άλλοτε στον φανταστικό κόσμο, δίνοντάς μας, γέλιο με αστείες στιγμές της hattrick ζωής τους.[...] Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον «Μπαμπά» Κώστα, που έχει ξενυχτήσει άπειρες νύχτες, για να μπορούμε οι υπόλοιποι να διαβάζουμε τις περιπέτειες των αγαπημένων μας ηρώων!


Kostas3001... Όταν ξεκίνησε το «Hattrick Magazine» (αρχές 2007), είχα μια εντελώς επιφανειακή εικόνα για το παιχνίδι. Κάποια στιγμή ο Θόδωρος μου πρότεινε να κάνουμε κάποιες ιστορίες με πρωταγωνιστές κάποιους managers του ΗΤ (hattrick). Δέχθηκα, γιατί ήταν κάτι που θα μου άρεσε να κάνω (να ξεσκουριάσει λίγο και το χέρι που είχε ξεσυνηθίσει). Πράγματι έγινε μια αρχή, με μια μικρή ιστορία. Από τότε, ο Θόδωρος μου δίνει το σενάριο, το οποίο εγώ πρέπει να μετατρέψω σε εικονογραφημένη ιστορία. Σχεδόν όλες οι ιστορίες, έχουν σχεδιαστεί απευθείας με το ποντίκι. Προηγείται όμως μια διεργασία των κειμένων και των τετραγώνων. Οι χαρακτήρες εβδομάδα με εβδομάδα, αποκτούσαν συγκεκριμένη μορφή και τα σκίτσα βελτιώνονταν. Στο μεταξύ από το Μάρτιο του 2007 απέκτησα και ομάδα στο παιχνίδι, οπότε έχω άμεση επαφή με την … πραγματικότητα του ΗΤ, ενώ από τον Οκτώβριο του 2007 απέκτησα και την πρώτη συνδρομή, για την οποία πρέπει να ευχαριστήσω τον «Υιό». Βοήθεια σε κάποια σκίτσα έδωσε και ο αδερφός μου Παναγιώτης (A_Panayiotis) - μέσω της δικής του συνδρομής στο ΗΤ [...]

...
Τώρα πια γνωρίζετε!